gortyniatv.gr
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γορτυνία | Καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν θα συμμετάσχει στο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο

Κοινοποίηση

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 8-9-2023

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

      ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ                                                      

                                                     ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου    Γορτυνίας

                                            κ. Σταύρο Χριστόπουλο

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

πριν τέσσερις μέρες, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, μας καλέσατε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας δια περιφοράς. Υπήρχαν τρία θέματα ημερήσιας διάταξης. Τα ψηφίσαμε και τα τρία. Επρόκειτο για υπογραφή συμβάσεων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξαφνικά χθες (7-9-23) στέλνετε, άλλη πρόσκληση με 24 θέματα όλα ως έκτακτα και συνεδρίαση δια περιφοράς.

Γιατί είναι έκτακτο το δημοτικό συμβούλιο και δια μεταφοράς;

Διατυπώνετε τη δικαιολογία ότι προκηρύσσονται δημοτικές εκλογές και ως εκ τούτου για να προλάβετε το προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί στις 10 Σεπτέμβρη καλείτε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται ότι εσείς κ. πρόεδρε και κατ’ επέκτασιν ο δήμαρχος Γορτυνίας δεν ζείτε σε αυτή τη χώρα. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για δημοτικές εκλογές. Μόλις τώρα καταλάβατε πότε θα γίνουν, εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο !

Η επιλογή σας αυτή δεν αποτελεί απλώς κοροϊδία και απαξίωση προς τα μέλη και προς το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο ως οργάνου, αλλά και προσβολή στους ίδιους τους Γορτύνιους. Είχατε το χρόνο και την άνεση να κάνετε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Προτιμήσατε όμως να κάνετε δια περιφοράς, γιατί έτσι δε θα υπάρξει διάλογος , δε θα ακουστεί κανενός η φωνή και θα περάσει στο σκοτάδι η όποια απόφαση. Είναι ολοφάνερο ποιες σκοπιμότητες υπηρετεί αυτή η επιλογή σας .

κ. Πρόεδρε, μετά τις εκλογές έχετε αρκετό χρόνο για να φέρετε όσα θέματα θέλετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί κανένα από τα 24 θέματα που έχετε φέρει προς συζήτηση δεν είναι έκτακτο. Εξάλλου όπως λέει μία ελληνική παροιμία ”των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Δεν φτάνει που συνεχίζετε, ακόμα και μέχρι τώρα, να καλείτε σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, προσπαθείτε να το απαξιώσετε τελείως με αποφάσεις διά περιφοράς. Δημοσιοποιούμε τα θέματα ημερήσιας διάταξης και περιμένουμε να δούμε ποιος αρμόδιος ελεγκτής θα νομιμοποιήσει αυτό το συμβούλιο ως έκτακτο.

κ. Πρόεδρε ,

μπορεί να είναι επιλογή σας η υποβάθμιση του συμβουλίου, δεν είναι όμως δικαίωμά σας.

Δικαίωμα της αντιπολίτευσης είναι να αντιταχθεί σε αυτή την πρακτική.

Για το λόγο αυτό όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δηλώνουμε ότι δε θα συμμετέχουμε στη σημερινή (8-9-2023 και ώρα 12:00΄) συνεδρίαση δια περιφοράς.

ΟΙ   ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Tags:

Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας,

.kalimera-arkadia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στο μικροσκόπιο η στρατηγική της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην Ανατολική Πελοπόννησο

Δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Γορτυνίας έπεσε από βράχο και βρήκε τραγικό θάνατο

Σε Παλούμπα και Αγιονέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Σκαντζός