gortyniatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σε εξέλιξη τα επονομαζόμενα “έργα ανάπλασης” στη Λίμνη του Λάδωνα 

Κοινοποίηση

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή Λίμνη Λάδωνα. Πρόκειται για τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος, προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ έργο, το οποίο υλοποιείται από το ΕΣΠΑ – ΤΑΠ-ΤοΚ. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση και της ακτογραμμής της Τεχνητής Λίμνης Λάδωνα σε τέσσερα σημεία, στις θέσεις «ΜΟΥΡΙΑ» , «ΚΑΝΕΛΑ», «ΚΑΝΕΛΑΚΙΑ» και «ΚΥΡΑΣ ΓΕΦΥΡΙ».

Πρόκειται για ένα έργο βέβαια που έχει καθυστερήσει ήδη πολύ, ενώ χρονολογείται από το 2014 που είχε ενταχθεί στο τότε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τον τότε Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Το 2019 με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε, μέσω της Αρκαδίας 2020 ΤΑΠΤοΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020. Έκτοτε όμως καθυστέρησαν και άλλο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώσπου τον Απρίλιο του 2021 εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η ανάδειξη του οριστικού αναδόχου. Φτάσαμε Αύγουστο του 2023 και οι εργασίες ακόμα συνεχίζονται.

Πάντως όσοι περνούν από την περιοχή αναρωτιούνται όχι μόνο για την τελική έκβαση του έργου, αλλά κυρίως για το τι είδους ανάπλαση θα γίνει. Όπως μας ρωτούν ποια είναι η χρησιμότητα από τα πετρόκτιστα τουράκια που βλέπουν τη Λίμνη ή μια μικρή εξέδρα που εφάπτεται της Λίμνης, παραπλεύρως της γέφυρας της Κυράς στο Γεφύρι. Θα προτιμούσαν δε το ποσό αυτό να γίνει η βελτίωση & διαπλάτυνση του δρόμου πρόσβασης προς τη Λίμνη, ώστε να χωρά να περάσει ένα τουριστικό λεωφορείο και στη συνέχεια να ακολουθούσαν τα έργα ανάπλασης για τους επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γορτυνία | Προχωρούν τα έργα για τη νέα γέφυρα στην πυρόπληκτη Πατσουριά

Απεβίωσε ο εφημέριος Κοντοβάζαινας Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γούτσος

Στα Λαγκάδια Γορτυνίας ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ